Afwerking

  • Verhoogt het aanzien van uw drukwerk
  • Maakt het product gemakkelijker in gebruik
  • Ruime keuze uit diverse mogelijkheden

Er zijn binnen de grafische industrie veel manieren om een eindproduct geheel naar uw wens netjes af te werken. Denk aan het voorzien van een vouwlijn in een kaart zodat hij keurig recht gevouwen kan worden, tot een gebonden boek. Wij laten u enkele mogelijkheden zien, er is een ruime keuze.

Nummeren

Tijdens of na het drukken of printen wordt ieder vel voorzien van een uniek nummer. Denk hierbij aan bonnen die oplopend genummerd zijn.

 

 

 

 

 

Boren

Uw drukwerk kan worden voorzien van één of meerdere boorgaten. Dit kan een boorgat in de hoek van een kaartje zijn om hem op te kunnen hangen, of twee of vier boorgaten om een vel in een ordnermap te kunnen bewaren.

 

 

 

 

Rillen

Wij kunnen uw druk- of printwerk voorzien van een vouwlijn, deze wordt rillijn genoemd en zorgt ervoor dat langs deze lijn een keurig rechte vouw gemaakt kan worden, zonder dat het papieroppervlak breekt. Rillen is nodig bij papiersoorten vanaf 170 grams.

 

 

 

 

Perforeren

Een perforatie is een scheurlijn. Deze wordt aangebracht om bijvoorbeeld een antwoordkaart uit een vel te scheuren, of om bonnen los te kunnen scheuren van elkaar.

 

 

 

 

Vouwen

Wij hebben de mogelijkheid om uw druk- of printwerk te vouwen. Hiervoor zijn verschillende manieren, denk aan alleen dubbelvouwen, een drieluik (2 x vouwen) of een vierluik (3 x vouwen).

 

 

 

 

Brocheren

Brocheren is het maken van een brochure, zoals u die kent, met twee nietjes in de rug. Dit kan vanaf 8 pagina’s tot veel dikkere uitgaves. Het maximum aantal pagina’s wordt grotendeels bepaald door het gebruikte papier en het afgewerkte formaat van de brochure. De medewerkers van Drukkerij Protocol kunnen u hierin uitstekend adviseren.

 

 

 

Stansen

Met behulp van een stansvorm kunnen wij uw drukwerk (bijna) iedere vorm geven. Als u ergens een venstergat in wil behoort dit tot de mogelijkheden, een andere optie is het uitstansen van een offertemap (zie foto).

 

 

 

 

Snijden

Op onze snijmachine kunnen wij het druk- en printwerk naar ieder gewenst formaat snijden.

 

 

 

 

 

Garenloos brocheren

Speciaal voor printing-on-demand hebben wij een garenloos bindsysteem in huis, waarmee we snel een in de rug gelijmd boek kunnen vervaardigen. Dit ziet er uit als een pocketboek. Deze wijze van afwerking is mogelijk vanaf 20 pagina’s tot een boekdikte van 4,5 centimeter. Voor studenten en promovendi is dit een mooie manier om hun scriptie of dissertatie in te binden.

 

 

 

Wilt u weten wat het kost? Vraag hier geheel vrijblijvend uw offerte aan Offerte aanvragen